Despre gustări
Una dintre cele mai mari minciuni din industria „slăbitului” este prezența gustărilor în meniurile făurite de „experți”.
Auzi insistent: TREBUIE să ai mese regulate, TREBUIE să mănânci din 3 în 3 ore, TREBUIE să ai 3 mese principale și 1.000 de gustări dacă vrei să slăbești.
Cumva pare intuitiv, dacă vrei să slăbești că trebuie musai să mănânci cât mai des, non stop dacă se poate. Să nu cumva să ți se facă foame vreodată, doamne ferește!
✅ PROBLEMA 1
Dacă TREBUIE să ai multe mese dar vrei să slăbești atunci mesele respective musai trebuie să fie mici. Că doar nu o să slăbești mâncând 7 mese mari pe zi. Logic.
De cele mai multe ori vrei să mănânci mai mult, dar nu ai voie. Sigur că te frustrezi, ce altceva să faci?
✅ PROBLEMA 2
Ce te faci dacă la ora mesei dar nu ți-e foame? Expertul ți-a zis că musai trebuie să mănânci la ora stabilită chiar dacă nu ți-e foame altfel tot ce mănânci la masa următoare se va depune bla.
Nu ai timp / nu ți-e foame dar mănânci cu noduri, ce dreq să faci. Te enervezi din nou. 😂
✅ PROBLEMA 3
Multe mese și gustări înseamnă să te cari zilnic cu mâncarea după tine. Chiar crezi că vei putea face asta pentru tot restul vieții?
Ce te faci dacă ieși cu colegii de la birou și ei îți comandă mici și ciorbă de burtă? Tu o să mănânci 127g de piept de pui cu 72,3g de sparanghel? 🙄
✅ PROBLEMA 4
Ha ha, păi combinația 3 mese și 2 gustări propusă de expert pe care ai dat o groază de bani înseamnă alimente specifice și cantități prestabilite.
Ce bine că ai timp în fiecare zi să îți cântărești alimentele și să cari caserolele după tine. 😂
✅ PROBLEMA 5
Mese regulate înseamnă disciplină, day in - day out. Ce bine că ai șofer, bonă, menajeră și bucătar! Soluția se mulează perfect pentru tine.
But wait, poate nu ai ajuns milionar încă și ești ca noi toți cu job, trafic, copii, grădinițe, probleme de rezolvat. Ce minunat este când ai încă o povară pe cap.
Până acum 20 - 30 de ani gustările nu existau în schema de alimentație a familiei. Existau FIX 3 mese.
Bunica mea de la Tulcea (de la oraș) avea o vorbă: „Nu mai mânca între mese pentru că strici pofta de mâncare!”
Pe bunicii de la țară îi interesau să muncim nu dacă avem găstări între mese.
Gusările apăreau rar, erau sub formă de un măr sau 2-3 prune când te opreai din dat la coasă.
Nu existau gustări prestabilite la ore fixe. Oricum nu avea nimeni oricum luxul de a avea ceas la mână, nu avea nimeni cântar în bucătărie.
S-a ajuns la niște aberații absolut jenante, 70g de brocoli auzi tu. Și 125g de sălățică.
Și ouăle sunt nocive, carnea face cancer, gută și alți draci bălțați.
✅ SNACKS ARE FOR BABIES
Sunt doar 2 categorii de homo sapiens pentru care gustările se impun.
Prima categorie: sugarii au nevoie de mese „regulate”, au nevoie de nutrienți la flux continuu, sunt în diviziune celulară agresivă, șantier în construcție.
A 2-a categorie: culturiștii - au nevoie de mai mult de 3 mese pentru a putea aduce necesarul de proteine necesar pentru sinteza musculară.
Problema lor este că nu pot să îndese la 3 mese atât de multă mâncare cât corpul lor are nevoie pentru a-și atinge necesarul zilnic.
Nici copiilor nu le dau gustări niciodată. Dacă le dau gustări prin parc sau pe drum mă trezesc că fac nazuri.
Așa că aștept să li se facă foame și atunci le dau ciorbă și felul 2. Și se face liniște.
✅ LONG STORY SHORT
Dacă ești culturist știi deja ce ai de făcut iar dacă nu mai ești bebeluș nu ai nevoie de gustări, nu te mai lăsa păcălit de excroci. Mănâncă doar atunci când ți-e foame.
PS: da, da, da știu că ai slăbit mâncând 3 mese și 2 gustări. Dar nu ai slăbit pentru că ai avut 3 mese și 2 gustări ci pentru că ai mâncat 800 de calorii în loc de 1.600.
Ai făcut restricție calorică severă, care a dus la subnutriție, malnutriție și înfometare. Știu și că le-ai pus la loc la fel cum am făcut și eu de la 12 la 28 de ani.
Dacă mai vrei rant-uri d-astea fără sens apasă mai jos pe Start trial. E 1 leu / zi