„Monitorizarea constantă a greutății este una dintre strategiile comune ale oamenilor de succes. (Cei care slăbesc și se mențin minimum 3 ani.)
Pur și simplu la început de drum nu ai cum să te ghidezi doar după haine, oglindă sau ce spun prietenii și colegii de la birou.
După ce dai zecile de kilograme în plus și ajungi la „ultima sută” cântarul devine inamicul tău și aliații de încredere devin centimetrul, hainele și oglinda.
Despre toate strategiile pe care le folosim cu succes pentru monitorizarea progresului alături de membrii comunității dau azi legătura la colegul meu Cosmin Tănase.”
- Valentin Bunea
O să încep prin a-ți spune cum cântarul este cel mai inexact instrument pentru măsurarea progresului când vrei să slăbești.
„Bine că ești tu deștept Cosmin! Toți care vor să își controleze greutatea corporală folosesc cântarul de când s-a inventat.”
Nu am spus că nu este cel mai utilizat, ci cel mai imprecis instrument de măsurare.
Dacă ai citit articolul de ieri cred că deja ai înțeles principalele motive pentru care acest lucru este adevărat.
Nu-i nicio problemă dacă nu ai apucat să-l parcurgi. Îl găsești aici. CLICK
A evita toate cauzele care produc exces de lichide în corp, vizibil evident pe cântar, este aproape ”mission impossible”.
Șansele ca cifrele de pe cântar să fie influențate de unul dintre acești factori sunt foarte mari, iar frustrarea cu atât mai mare atunci când simți că ai făcut tot ce trebuie și totuși cântarul nu îți zâmbește.
Totuși, veteranii din comunitatea Body Engineering au învățat de-a lungul anilor cum să interpreteze aceste fluctuații și au învățat cum reacționează propriul organism în diferite contexte.
Printr-un proces de permanentă observare au identificat principalele motive pentru care propria greutate poate varia atât de mult și mulți dintre ei au stabilit chiar și cât de mari pot fi aceste variații în funcție de o situație sau alta.
Tot ce ai de făcut este să fii suficient de obsedat(ă) încât să urmărești zi de zi ce se întâmplă cu acul cântarului și să te întrebi: ”De ce?”.
Nu este deloc ușor să obții experiență în acest proces, dar primul pas l-ai făcut deja identificând faptul că de la o zi la alta variațiile de pe cântar se pot datora în principal fluctuațiilor de lichide, cantității de alimente ingerate și stării tractului digestiv.
În cazul în care nu există motive pentru o eventuală retenție de apă, iar cântărirea o vei face după ce ai golit furtunul, diferența față de ziua precedentă ar trebui să o facă doar un eventual surplus sau deficit în țesuturile de grăsime.
Adică exact ce ne interesează.
Din păcate această situație este una cu totul izolată, în 99% din cazuri fiind exact pe dos.
În programul Weightless avem un modul video dedicat monitorizării progresului în care se explică pas cu pas ce ar trebui să faci pentru a-ți putea înregistra corespunzător evoluția.
Cu doar 1 leu pe zi noi îți punem la dispoziție toate informațiile necesare legate de monitorizarea progresului.